Webflow

A Webflow egy professzionális, HTML és CSS alapú, vizuális website builder. Nem összetévesztendő a fogyasztók számára készült, WYSIWYG (What You See Is What You Get) website készítőkkel, mint a Wix vagy a Squarespace, melyek laikusok számára biztosítanak egyszerű megoldást, ha gyorsan és olcsón van szükségük website-ra.

Elsősorban szabadúszó webdesignerek, design ügynökségek és nagyobb cégek marketing csapatai számára készült. Nagy előnye, hogy kódolás nélkül lehet profi website-okat készíteni vele. Mivel a fejlesztők kimaradnak a munkafolyamatból, ezt rendkívül hatékonyan és gyorsan lehet megtenni, a módosításoknál sem kell külön személyre vagy csapatra várni.

Használatához szükséged lesz némi HTML és CSS alapismeretre, ugyanis ezeket az elemeket kell egy vizuális interfészen egymásba húznod és paraméterezned.

Az elkészült site-ot hosztolhatod a Webflownál, ebben az esetben használhatod a sokoldalú CMS (tartalomkezelő) modult és a (még viszonylag gyerekcipőben járó) webshop modult is. Dönthetsz úgy is, hogy a kész projektet exportálod, ebben az esetben a (teljesen tiszta) HTML-t, CSS-t és Javascriptet kapod kézhez.

www.tasnadi.net

Utolsó frissítés 2021.05.04.

Hasznos a bejegyzés?

Kapcsolódó tartalmak

Branding és a vizuális válasz könyv
Hiánypótló magyar nyelvű, 156 oldalas branding könyv.
Megnézem